Grooming Guide: 3 trin til et sundt ansigt

Alle ved at et sundt og velplejet ansigt giver mere selvtillid i hverdagen. Men dit ansigt kræver pleje, hvis det skal modstå hverdagens stress, forurening og specielt rygning.

Hvis du følger denne grooming guide, får du et flot og sundere ansigt - nemt og hurtigt.

Trin 1: Ansigtsvask

Hvorfor?
At holde sin hud ren er det vigtigste, for at undgå hudorme (sorte prikker), bumser og fedtet hud.


Hvornår?
Ansigtsvask skal foretages to gange om dagen. Det tager kun 1 minut og kan f.eks. gøres i morgenbadet eller før barberingen, så urenheder fjernes fra huden og skægstubbene gøres bløde.


Foretag også en ansigtsvask sidst på dagen, for at fjerne snavs og den forurening du har været udsat for i løbet af dagen.

Hvordan?
Fugt dit ansigt med lunkent vand, tryk lidt sæbe ned i håndfladerne og massér den i ansigt og hals. Kom grundigt omkring pande, næse og hage, da det ofte er her urenheder opstår. Skyl efter med lunkent vand.

Produkter?
Se udvalget af ansigtssæber her
 

Trin 2: Skin Tonic

Hvorfor?
En tonic fjerner fedt og snavs fra ansigtet, som forudsager tilstoppede porer og hudorme (sorte prikker). Samtidig lukker det porerne efter barberingen og opfrisker. Er specielt god, hvis du døjer med fedtet hud.


Hvornår?
Du kan bruge en tonic på to måder. Den ene er lige efter barberingen (før du bruger aftershave balm). Det fjerner det sidste snavs og skægstubbe fra barberbladet, og gør din hud helt ren og lækker.

Du kan også bruge en tonic 1-2 gange om dagen (morgen og/eller aftenen), hvis du har meget fedtet eller urenhud.

Hvordan?
Efter barberingen eller ansigtsvask (se evt. Trin 1) fugter du lidt tonic på en tot vat, og tører dit ansigt af med det. Koncentrer dig specielt om områderne pande, næse og hage, da det ofte er her fedt og urenheder opstår. Du skal ikke skylle efter med vand – men evt. i stedet bruge en god ansigtscreme.

Se udvalget af ansigtstonic her


Trin 3: Ansigtscreme

Hvorfor?
Det er vigtigt at bruge en ansigtscreme, der beskytter mod skidt, snavs og forurening som den udsættes dagligt. En creme af god kvalitet holder huden sund, blød og mindsker de små synlige tegn på ældring. 

Hvornår?
Brug ansigtscreme morgen og aften efter vask af ansigt og hals – eller efter barberingen.

Hvordan?
Tryk en smule creme ned i håndfladerne og masser den med cirkel-bevægelser ind i ansigt og hals. Drøje cremer bør kun påsmøres i et tyndt lag.

Produkter?
Se udvalget af ansigtscreme her1-2 gange om ugen: Ansigtsscrub


Hvorfor?
Døde hudceller kan lukke hudporerne så talg og acne baktier lettere opstår, og dermed skaber uren hud. En scrub kan sammenlignes med en sæbe til ansigtet, men en scrub indeholder til forskel små partikler, som nænsomt ”polerer” dit ansigt og fjerner de døde hudceller. Du får et glat, blødt og frisk ansigt. Har du problerm med indgroede hår, er en scrub ligeledes rigtig god at benytte, da den løfter hårene og barberbladet får lettere fat i alle hår.

Hvornår?
En scrub skal benyttes 1-2 gange om ugen i stedet for den normale ansigtsvask.

Hvordan?
Fugt dit ansigt med varmt vand, tryk en smule scrub ned i håndfladerne og masser den med cirkel-bevægelser ind i ansigt og hals. Kom grundigt omkring pande, næse og hage, da det ofte er her urenheder opstår. Skyl efter med lunkent vand. Scrubben blødgør og løfter også skægstubbe, og er derfor perfekt før en tæt barbering.

Produkter?
Se udvalget af ansigtsscrub her


Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.