Grooming Guide: Beskyt din hud imod solen!

Livet igennem udkæmpes en kamp imellem frie radikaler og de beskyttende antioxidanter. Frie radikaler er iltmolekyler, som udvikles særlig voldsomt i huden – især gennem tobaksrøg, i forurenet luft, stråler fra computerskærmen og i sollys.
De frie radikaler kan anrette store skader på huden og dens celler. Desuden er de også med til at aldre huden, hvilket fysisk ses ved, at huden bliver rynket. 
Ved nærmest alle sygdomme spiller de skadelige frie radikaler en stor rolle, ligesom radikalerne danner en kædereaktion, som vil fortsætte idet uendelige, indtil det stoppes af en antioxidant.

Hvordan kan du beskytte dig

En antioxidant bekæmper de frie radikaler og er med til at opretholde kroppens sundhed og fås gennem bl.a. at spise sundt (meget frugt og grønt), men også en god ansigtscreme med et UV-filter (SPF 15), giver en øjeblikkelig beskyttelse af huden mod de frie radikaler, den konstant udsættes for.
En ansigtscreme med uv-filter (typisk SPF 15) erstatter ikke en rigtig solcreme. Skal du opholde dig længere tid i solen, anbefales det, at du bruger en solcreme.
Trænger huden til ny glød som følge af de negative påvirkninger, kan den selv-varmende ansigtsmaske fra Polaar uden tvivl anbefales. Læs mere om ansigtsmasken fra Polaar her.


Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.