Grooming Guide: Bløde og kysseklare læber

Der er ikke noget værre end at se på tørre og sprukne læber, og det det er specielt pigerne, som lægger mærke til det.

Derfor opstår tørre læber

En almindelig grund til tørre og sprukne læber opstår, er ved ekstreme temperaturer, hvad enten det er meget koldt eller varmt. En kombination af kulde og blæst kan være meget hård mod læberne og i værste tilfælde kan de sprække og begynde at bløde. En god læbepomade løser det problem.

Tørre læber kan også opstå, hvis man dagligt får meget koffein eller alkohol. Her er det udover læbepomaden vigtigt at drikke meget vand. 8 små glas dagligt anbefales og i varme periode mere.

En anden årsag er også, at mange fugter læberne med tungen, når de føles tørre. I det fleste tilfælde løser det ikke problemet, men gør det værre, fordi enzymerne i spyttet udtørre læberne. Så forsøg at undgå det.

Læberne beskyttes af dit immunsystemet, og hvis det svækket er læberne mere sårbare. Er der perioder med overarbejde, stress, for lidt søvn eller mad, kan det også udtørre læberne. Sørg derfor for at få mad med C, E og B-vitaminer samt zink og jern. Motion og en god lang nattesøvn hver nat styrker også dit immunsystem, så dine læber forbliver bløde og lækre.
 

Få bløde og kysseklare læber

Brug dagligt en god læbepomade (lip balm), for at beskytte læberne mod kulde og blæst. Undgå at overdoserer, så det ligner lip gloss. Konstant brug bør også undgås, da du ellers kan ødelægge læbernes naturlige fugt.

Se udvalget af Læbepomader her

Tip: Du kan fjerne løst hud og døde hudceller ved at børste dem forsigtigt med en blød tandbørste. Gør det kun en gang imellem og brug helst en ny tandbørste til det.

 


Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.