Grooming Guide: Væk med bumser og uren hud

Sådan slipper man af med bumser og uren hud

Har du uren hud, er det vigtigt at du renser og plejer din hud grundigt - både morgen og aften. På den måde fjerner du overskydende fedt, snavs, bakterier og døde hudceller og mindsker problemerne med uren hud.

Sådan forebygger du bumser og uren hud:

Trin 1: Rensning af hud


Til rensning af ansigt er det vigtigt, at du benytter en ansigtssæbe, som aktivt modvirker bakteriedannelse og renser i dybden.

MensCare anbefaler Anthony Acne Cleanser

For at undgå overførsel af snavs og bakterier fra hænder til ansigts, skal du vaske dine hænder inden du renser ansigtet. Når det er gjort skylles ansigtet med lunkent vand og sæben masseres ind i hele ansigtet eller alternativt kun der, hvor du plejer at få bumser. Skyl grundigt efter og tør ansigtet i et rent håndklæde. 

Tip! Skift håndklædet ud ofte - bakterier fra et snavset håndklæde gavner ikke huden.

Trin 2: Forebyggelse af bakterier


Hver morgen og aften, når ansigtet er renset, bør du anvende en Toner. Det er en klar væske, som fjerner de sidste rester af smuds og fedt. Skin tonic bør også anvendes efter en barbering.

Skin tonic’en som ofte indeholder en ganske lille smule alkohol, får porerne til at trække sig sammen og er derfor bakteriehæmmende. Du bruger en skin tonic ved at hælde en smule på en stykke vat og duppe eller tør huden over på de angrebne steder.

MensCare anbefaler til fedtet hud Anthony Toner

Trin 3: Fugt til huden

Det er ganske normalt, at huden bliver mere tør, når man behandler den for bumser og urenheder. Derfor har huden har brug for tilførelse af fugt, lige efter du har vasket den. Får huden tilført for lidt fugt, kan det forekomme at huden selv begynder en overproduktion af fedtstof, som blot gør din hud endnu mere fedtet.

Der findes mange forskellige cremer til krop og ansigt, men en fedtfri creme er absolut det bedste, hvis du døjer med uren hud.

MensCare anbefaler Propolis 10% creme

Trin 4: Betændte bumser

Det er altid fristende at klemme eller trykke på bumser, som er betændte. Men faktisk forværre det kun situationen og efterlader en endnu tydeligere rød plet lang tid efter bumsen er væk.

Brug i stedet et bakteriedræbende produkt, som påsmøres direkte på bumsen - gerne flere gange dagligt.

MensCare anbefaler Australian BodyCare On The Spot Stick og Anthony Spot Therapy

TIP!
Har du pga. bumser fået små ar, små sår eller røde plamager i ansigtet, kan du let udjævne det med Recipe For Men Energizing Bronze Cream. Cremen indeholder en anelse brunfarve, hvilket får din hud til at se mere ensartet, sund og frisk ud. Det er ikke en selvbruner, så den skifter ikke farve i løbet af dagen.

Hvis du følger denne 4 trins vejledning vil du opleve, at din hud får en pænere overflade og antallet af bumser reduceres. Vær dog opmærksom på, at behandling mod uren hud kræver tid og tålmodighed. Resultatet kommer derfor ikke dagen efter, men i løbet af 4-8 uger. I løbet af perioden vil du måske opleve, at der kommer flere udbrud end normalt, men det er blot huden, som reagerer mod den rensning, du foretager. Det vil hurtigt gå over igen.

5 gode råd mod bumser:

 
Mange oplever bumser som en såvel fysisk som psykisk gene, men følger du de 4 trin som beskrevet ovenfor, er du godt på vej til en sundere hud.

Yderligere har vi samlet 5 basale råd, som også hjælper dig til at slippe af med bumserne.

1. Fingrene væk! Jo mere du piller, kradser og presser desto mere betændte bliver bumserne, og der vil være større chance for at der dannes ar.

2. Undgå meget fedtet hår, da fedtet kan danne bumser i panden.

3. Ikke alle får bumser af alkohol, slik, chips og chokolade – men gør du, bør du undgå dem i større mængder.

4. Spis varieret, drik rigeligt med vand (helst 2 liter per dag), dyrk motion og få en god nattesøvn. Har man det godt med sig selv, får huden det også bedre.

5. Sved indeholder bakterier, så husk at tage bad efter sportsaktiviteter.

Om bumser og uren hud


Bumser, hudorme eller uren hud – fællesbetegnelsen for alle er acne, og rammer næsten alle unge og når sit maksimum i 17-19 års alderen. I årene derefter aftager det gradvist hos de fleste og stopper omkring 25-års alderen, men enkelte kan have problemer helt op til de er 40 år eller længere.

Uren hud hos voksne kan være tegn på flere ting. Det kan blandt andet skyldes stress, nervøsitet, for lidt søvn eller manglende varieret kost. Er man nervøs og stresset, kommer man sandsynligvis lettere til at pille i bumserne, så de bliver større, rødere og ømmere. Forurening som vi alle er udsat for dagligt, er også en af de væsentligste årsager til, at man får uren hud.

I teenage-årerne er det først og fremmest de normale forandringer i kønshormonerne, som påvirker hudens talgkirtlerne og dermed risikoen for tilstoppede porer i ansigt og på overkroppen. Tilstoppede porer giver anledning til dannelse af bakterier og de kan nemmere formere sig, hvis man ikke sørger for at rense hud og porer for disse urenheder.

Får man ikke renset hud og porer for bakterier, formerer bakterierne sig og fremkalder betændelse, så der opstår en bums.  Ovennævnte beskrivelse ses ofte i den fedtede hud, men kan også i perioder forekomme hvis huden er tør, fordi den mangler fugt.Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.