Grooming Guide: Derfor skal mænd også bruge øjencremer

Af en eller anden grund, tror nogle mænd, at øjencremer ikke er noget for dem. Nogle tror simpelthen ikke, at der er behov for at bruge dem – men tro om igen.

Huden omkring øjene er huden 5-10 gange tyndere end i resten af ansigtet, og kræver derfor ekstra pleje og næring. Desuden er det område i ansigtet, hvor alderstegnene viser sig først som små og større rynker, men også som mørke rander og poser under øjnene.

Fordele ved at bruge øjencremer:

  1. Beskytter den fine og tynde hud mod udtørring
  2. Gør huden mindre modtagelig for rynker
  3. Mindsker de mørke rander under øjenene
  4. Giver et friskere og mere sundt udseende
  5. Tilfører ekstra fugt og næring i forhold til en almindelig ansigtscreme, hvilket også forklarer, hvorfor du kun skal bruge så lidt øjencreme, for at opnå den ønskede virkning.

Hvilken øjencreme skal jeg vælge?

Der findes to slags øjencreme, en gel og en creme. Øjencremer (eye cream) er gode til behandling af rynker og mørke rander under øjnene. MensCare anbefaler Anthony Eye Cream.

Øjengel (eye gel) er til gengæld bedst mod poser under øjnene grundet den kølende effekt. Opbevares øjengelen i køleskabet vil du opleve et endnu bedre resultat. MensCare anbefaler Beaute Pacifique Puffy Eyes Gel.

  1. For at få mest muligt ud af en øjencreme, behøver du ikke anvende mere end, hvad der svarer til et riskorn.
  2. Dup nænsomt øjencremen på huden med en ren finger. Start tættest på næsen og arbejd dig ud mod siden af øjet (og så tilbage igen). Fordelen ved at duppe øjencremen på er, at du samtidig minimerer giftstofferne i øjenområdet.

Benyt gerne øjencremen hver morgen og aften sammen med din almindelige ansigtscreme.


Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.