Grooming Guide: 3 trin mod hudorme

Hudorme eller sorte prikker, som nogle kalder dem, er et helt almindeligt problem, der kan opstå hos alle - uanset hudtype. Dog forekommer de oftest hos folk med fedtet hud.

Hudorme viser sig som små sorte prikker i hudens små hårsække og forekommer ofte på og omkring næsen.

Forebyggelse af hudorme (sorte prikker)

Den bedste måde at undgå hudorme, eller sorte prikker som nogle kalder dem, er ved at fjerne årsagen til dem – dvs. overproduktion af olie (fedt) og døde hudceller. Nedenstående guide betyder ikke, at hudormene forsvinder i løbet af få dage – men over nogle få uger vil du gradvist opleve færre hudorme og mindre porer.

Husk, det er vigtigt at bruge milde produkter, som er ikke hårde mod huden og som bevarer hudens naturlige olieproduktion. Undgå derfor produkter med alkohol (oftest i skin tonics) og olier.

Sådan gør du:

Trin 1: Ansigtsvask
Hold huden så ren som muligt ved at bruge en ansigtssæbe til fedtet hud to gange om dagen (morgen og aften). Brug evt. kun sæben, der hvor du har hudorme.

MensCare anbefaler Australian BodyCare Facial Wash - Køb her >>

Trin 2: Eksfoliering (scrub)
Eksfoliering betyder fjernelse af døde hudceller fra hudoverfladen, og bør foretages 2-3 gange om ugen (ikke mere!). Gør det derfor til en fast rutine, at bruge en scrub (sæbe med små slibesten) f.eks. hver mandag og fredag. Scrub’en er en vigtig del af forebyggelsen mod hudorme, idet den fjerner de døde hudceller, som er årsag til tilstoppelsen af porerne. Samtidig giver det en frisk start på ugen og weekenden og huden bliver dejlig blød.
Brug helst scrub’en mens du er i bad, så huden er blød og porerne har åbnet sig. Det giver et bedre resultat. Vær nænsom, når du vasker dig med en scrub - hudorme forsvinder ikke hurtigere, fordi du skrubber hårdere.

MensCare anbefaler Bulldog Facial Scrub - Køb her >>

Trin 3: Ansigtsmaske
Lad os for det første slå det helt fast: ansigtsmasker er ikke kun for kvinder! Og glem alt om yoghurt i ansigt eller agurkeskiver på øjnene - det pjat gider springer vi over! Brug et i stedet et professionelt produkt, som giver en dybtgåendende rensning af ansigtet.

Til at forebygge og mindske antallet af hudorme (de sorte prikker) skal du bruge en ansigtsmaske med lerjord. Det tager blot 5-10 minutter at bruge en ansigtsmaske og den skal bruges 1 gang ugentligt.

MensCare anbefaler Men-Ü Deep Cleansing Clay Mask - Køb her >>

Sådan fjernes hudorme (sorte prikker)

Den bedste måde at komme hudormene til livs er ved at pleje huden korrekt og vi anbefaler derfor, at du følger guiden ovenfor. Er din hud meget plaget af store hudorme og er der ikke er tegn på infektion i form af rød eller irriteret hud, kan du dog forsigtigt forsøge at klemme dem ud.

Sådan gør du:

1. Vask ansigtet i varmt vand, så huden bliver gjort blød og porerne åbner sig. Vask dig med en ansigtsscrub, så huden eksfolieres og klar til behandlingen.

2. Benyt en TweezerMan Blackhead remover, til at klemme hudormene ud. Så du ikke ødelægger huden og får ar. Blackhead remover kan også bruges mod bumser.

TweezerMan Blackhead remover - Køb her >>

Alternativt kan du også bruge Næsestrips, som super effektivt fjerner hudorme på næsen!

Purederm Næsestrips (6 stk) - Køb her >>

Til hudorme andre steder end på næsen, anbefales T-Zone Face Pore Strips.

T-Zone Face Pore Strips - Køb her >>

Tip! Er du i spare-mode, kan også fjerne udorme uden de førnævnte produkter. Det foregår sådan her: Når du har tørret dit ansigt, tager du en serviet om hver pegefinger, så fingrene ikke kommer i kontakt med huden, mens du klemmer. Ryk rundt på papiret, så du hele tiden bruger et rent stykke. Hvis hudormen ikke kommer ud ved et let klem, så lad den være, da for meget presning og klemning ødelægger huden og får det til at se værre ud end før. Samtidig kan det give permanente skader på hudens porer og forhindre dem i at virke.

3. Så snart du er færdig med at fjerne hudormene, skal du tilføre en anti-septisk (bakteriedræbende) creme, som dræber de bakterier der måtte være tilbage. MensCare anbefaler Propolis 10% Creme.

 


Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.