Grooming Guide: Slip af med bumser på ryg og bryst

Mange mænd oplever til stor irritation bumser og uren hud på ryggen og brystet. Det kan være et stort problem for den enkelte og betyde, at man aldrig tør smide blusen på stranden, tage i svømmehallen osv. Med den rette behandling, produkter og forholdsregler kan man dog forholdsvis nemt komme problemet til livs. Læs guiden og lær hvordan.

Hvorfor får du bumser på ryggen og brystet:

Ofte ses bumserne på toppen af ryggen og/eller på brystet. Det skyldes blandt andet, at det er det sted på kroppen, hvor vores hud har de største porer. Samtidig er det et sted, hvor man også udskiller mange affaldsstoffer. Affaldsstoffer der stammer fra indtagelse af alkohol, kosttilskud m.m. Det kan også skyldes bakterier fra sved, som tilstopper porerne og forårsager hudorme og bumser. Sidst – men ikke mindst kan bumserne også skyldes hormonel ubalance, som forekommer pga. stress, forkert kost og for pigernes vedkommende p-piller.

Det er også vigtigt at forstå, at huden på kroppen er forskellig fra huden i ansigtet. Den er blandt andet tykkere, hvorfor den kan kræve nogle andre produkter. Men behandlingen er dog næsten den samme.

Sådan får du en ren hud på ryg og bryst

 
 1. Vask kroppen én gang dagligt, og helst efter du har svedt ved f.eks. sport. Du får ikke renere hud ved at bade oftere, så begræns badningen til et minimum. Brug en god og rensende sæbe med Tea Tree Oil - MensCare anbefaler American Crew Purifying Body Wash >>.
 2. Et par gange om ugen bør du vaske dig BLIDT med en body scrub. Og det er vigtigt, at du ikke bare skrubber løs, men bruger den med blide cirkulære bevægelser. For hårde bevægelser kan forværre problemet. MensCare anbefaler Anthony Sea Salt Body Scrub.
 3. Dup dig tør med klædet og husk at skift det ofte. Et rent håndklæde er vigtigt.
 4. Påfør en eksfolierende gel med AHA, der effektivt fjerner døde hudceller og renser i dybden. MensCare anbefaler Danish Skin Care Exfoliating Gel 7% AHA.
 5. Når gelen er tør, påføres en let og oliefri creme eller fugtighedslotion ovenpå. Det kan enten være en ansigtscreme, eller en decideret bodylotion. MensCare anbefaler Australian Body Care Body Lotion.

7 gode råd mod bumser på ryggen og bryst


 • Undgå meget varme og lange bade. Det varme vand udtørrer din hud og kan øge hudens naturlige fedtproduktion. Bad derfor i lunket vand, og kun et kort bad.
 • Vask dig altid efter sport. Sved indeholder bakterier og kan være årsag til problemet, hvis du ikke får vasket kroppen, efter du har svedt.
 • Undgå tætsiddende tøj og tunge rygsække. Bær ligeledes åndbart tøj som bomuld, så din hud kan ånde.
 • Husk at skift sengetøj og ikke mindst pudebetræk ofte.
 • Ændre en smule på din kost. Spis mere frugt, grønsager, nødder og frø. Disse indeholder vigtige vitaminer og mineraler, som vil være med til at holde kroppen acnefri.
 • Stress er en vigtig kilde til bumser. Prøv at undgå at blive stresset, f.eks. ved at skrive de ting ned, som du skal nå -  lav evt. en prioriteringsliste.
 • Undgå at kradse og klemme på bumserne. Det medfører blot yderligere irritation, blødning og permanente ar.