Grooming Guide: Undgå indgroede hår!

Forebyg indgroede hår

Kroppens eget immunforsvar udstøder ofte selv indgroede hår, når der er gået noget tid, en eventuel betændelse vil fortage sig og den røde knop forsvinde.

Men har man kronisk indgroede hår, undgår man dem bedst ved at:

1. barbere sig så få gange så muligt og lade hårene vokse ud
2. bruge et middel mod indgroede hår
Kan det ikke løse problemet, kan en professionel klinik med elektrolyse anbefales.

Sådan fjerner du et indgroet hår med pincet

Klem, pil og forsøg ALDRIG at fjerne indgroede hår, før håret er synligt og et stykke over hudoverfladen. Fjern først håret, når det er så langt, at du kan få ordentligt fat på de,t med en pincet.
Sådan gør du:

1. Det bedste tidspunkt at fjerne et indgroet hår er efter et varmt bad, hvor du har vasket ansigtet med en ansigtsscrub
2. Dyb eventuelt special-pincetten i Tend Skin Solution først og træk dernæst forsigtigt håret ud 
3. Når håret er fjernet skylles efter med lunkent vand og ansigtet tørres med en ren klud eller håndklæde
4. Påsmør en desinficerende creme på området

Vigtigt: Hvis betændelsen/hævelsen ikke forsvinder efter nogle dage efter håret er fjernet, anbefales det at opsøge en professionel hudlæge.

Sådan fjerner du et indgroet hår med et middel/creme

Kan man ikke få fat på håret med en pincet, kan man i stedet bruge et middel mod indgroede hår.

MensCare anbefaler Anthony Ingrown Hair eller Tend Skin Solution.
Ved begge produkter er det vigtigt, at de smøres på TØR hud – og kun på de eksisterende indgroede hår. Indenfor 24-48 skulle håret blive frigjort lige til at tage ud.

Vigtigt: Stop med at bruge det pågældende produkt, hvis der forekommer hudirritation

Tip!
Brug jævnligt en ansigtsscrub (en body scrub, hvis du har indgroede hår på benene). Scrub’ens små korn fjerner døde hudceller og løfter hårene, så hårene lettere kan trænge igennem huden.

Hvad er indgroede hår

Et indgroet hår opstår, når et hår ikke kan trænge ud af hårsækken og ud igennem huden på normalvis. I stedet krøller det sig sammen inde i hårsækken og bliver et fastsiddende irritationsmoment under huden. I nogle tilfælde gror det krøllede hår tilbage ind i sin egen hårsæk og da håret fortsætter med at gro rundt om sig selv under huden, danner det en hævelse, som kan resulterer i slem kløe og andre ubehageligheder.
Ignorerer man indgroede hår kan der tilmed gå slem betændelse i hårsækkene og problemet bliver blot værre med tiden.


Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.