Grooming Guide: Trim øjenbrynene!

Evolutionen gav dig en række praktisk placerede hår, der bl.a. skal forhindre sved, regn og snavs trænger ind i øjnene. Men desværre kan de mandlige hormoner gå lidt i selvsving, når du rammer trediveårsalderen, hvilket gør øjenbrynene alt for lange og tykke.

Heldigvis er det slet ikke så svært at få styr på hårproblemet, når først du ved hvordan.

Allerførst bør du undgå følgende:


  1. Barber ikke hårene – de gror tilbage med afstumpede ender, så de ser endnu vildere ud
  2. Riv dem ikke af i totter, så de kommer til at ligne levende hegn. Hegn er til haver, ikke ansigter!

Lås dig i stedet inde på badeværelset med et godt spejl og en pincet af god kvalitet. Hold pincetten under meget varmt vand eller dyp den i sprit, så den steriliseres. Hvis du lige har været i bad, vil dine porer være åbne, hvilket gør det lettere at fjerne hårene. Hvis ikke så læg et varmt stykke stof såsom et viskestykke over dine øjenbryn et par minutter. Sørg altid for at din hud er stram, når du hiver hår ud, ellers kan du få fat i mere end bare hårene!

Lange stride øjenbryn


Red håret nedad med dine fingre og hiv de hår ud, som virker for lange eller for stride. Din teknik er vigtig, da hårene er lettere at hive ud, når du følger deres gro-retning. Pluk hårene i retning af dine ører undtagen imellem øjenbrynene, hvor de øverste skal plukkes opad, mens de nederste skal plukkes nedad. Og ja, det gør en smule ondt, men det vender du dig til.

Meget tykke og brede øjenbryn


Er du begyndt at ligne Bert fra Sesame Street? Så er det nok på tide at få styr på din havebevoksning over øjnene. Til at gøre det, skal du nøjsomt plukke nogle hår i en bueform under øjenbrynene, men ikke overdriv. Du går ikke efter at ligne en bue, men bare et pænt look. Hvis der er hår, der gror for langt ud mod tindingen, så bør du også fjerne dem. Faktisk så kan dit ansigt se hængende og sørgeligt ud, når øjenbrynene får lov til at gro for langt ned. Det er også en god teknik til at åbne ansigtet op og give dig et mere ungdommeligt udseende. Tænk på det som et ansigtsløft uden den tilhørende narkose.
 

Sammenvoksede øjenbryn


Hvis dine øjenbryn mødes på midten, giver de et hårdt, kynisk udseende (tænk på Liam Gallagher). Gå efter en fingerbredde mellemrum mellem brynene og fjern det overflødige med pincetten.
 
Bagefter bør du smøre lidt desinficerende creme - f.eks. Propolis , da huden kan blive lidt rød og mør. Regelmæssig vedligeholdelse vil bevare dig soigneret. Hvis du er bekymret over det færdige resultat, så prøv at klare dem over et par uger, så effekten er diskret og ikke noget chok for dine kolleger.


Denne guide er ment som generel vejledning indenfor det pågældende område og må ikke erstatte konsultation med læge og autoriserede klinikker. Vi garanterer ikke, at vejledningen på denne side er tilstrækkelig for din personlige hudpleje eller medicinske krav. Hvis du er særligt bekymret for din sundhed, anbefales henvendelse til læge eller klinik.